Poreski obveznici duguju 213 miliona KM PDV-a

Bez autora
Jun 21 2012

U BiH 7.852 poreska obveznika duguju 213 miliona maraka po osnovu prijavljenog, a neuplaćenog PDV-a. Među najvećim dužnicima, odnosno obveznicima koji duguju više od milion maraka nalaze preduzeća MB Kekerović iz Trna, Direkcija za robne rezerve Republike Srpske, Janjoš iz Prijedora, Fabrika duvana Banjaluka. Među veliki dužnicima su Elipsa iz Posušja, Farmko iz Širokog Brijega, Direkcija robnih rezervi Federacije BiH, "Euro-sol" iz Knežice, te Agrokomerc iz Velike Kladuše. U prvih pet mjeseci ove godine poreskim obveznicima je vraćeno 357 miliona KM PDV-a, što je za dva odsto manje u odnosu na isti period lani, kada su vraćena 363 miliona KM. U prva četiri mjeseca ove godine obavljeno je 2.475 kontrola, koje su rezultirale naknadno utvrđenim obavezama po osnovu PDV-a u iznosu od 38 miliona KM.

Poreski obveznici duguju 213 miliona KM PDV-aU BiH 7.852 poreska obveznika duguju 213 miliona maraka po osnovu prijavljenog, a neuplaćenog PDV-a, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prema saznanjima Glasa Srpske, među najvećim dužnicima, odnosno obveznicima koji duguju više od milion maraka nalaze preduzeća MB Kekerović iz Trna, Direkcija za robne rezerve Republike Srpske, Janjoš iz Prijedora, Fabrika duvana Banjaluka.

Među veliki dužnicima su Elipsa iz Posušja, Farmko iz Širokog Brijega, Direkcija robnih rezervi Federacije BiH, "Euro-sol" iz Knežice, te Agrokomerc iz Velike Kladuše.

U prvih pet mjeseci ove godine poreskim obveznicima je vraćeno 357 miliona KM PDV-a, što je za dva odsto manje u odnosu na isti period lani, kada su vraćena 363 miliona KM.

Iz UIO su naveli da je u prva četiri mjeseca ove godine obavljeno 2.475 kontrola, koje su rezultirale naknadno utvrđenim obavezama po osnovu PDV-a u iznosu od 38 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik